Skip to main content

Aquest any s’ha celebrat el 25 aniversari del Saló del Manga de Barcelona, ​​passant-se a anomenar “Manga Barcelona”. El nostre fanzine d’aquest any 2019 era la SÈRIE DE LA TEVA VIDA Z. És la seqüela de el llibre autoeditat per Marc Zanni i Joan Sanz en 2012, titulat “La sèrie de la teva vida”. Un còmic de més de 150 pàgines explicant anècdotes viscudes pels actors de doblatge i per nosaltres mateixos durant esdeveniments i salons. Vam conèixer a molta gent i vam poder gaudir de la companyia de molts dels nostres fans més estimats i entranyables.

A diferència d’altres anys, en aquest saló els actors no van fer enregistraments de veu. El motiu és senzill, molt soroll de fons i els actors han de cridar i això els perjudica molt la veu (imaginar-vos 4 dies així). De manera que qui volia un àudio de Goku o Vegeta, havia de demanar-ho a través d’aquesta web.

Vam vendre la majoria dels pòsters i gairebé esgotem existències del fanzine. Així que podem dir que aquest any en el Manga Barcelona ens va anar prou bé.

Aprofitant el canvi de directiva en Ficomic, aquest any l’esdeveniment ha passat a dir-se “37 COMIC BARCELONA”. Ens ha agradat bastant el tracte rebut i les comoditats que ara tenim els fanzineros.

Dissabte dia 6 a la tarda, van venir Marc Zanni (veu de Goku en català), Joan Sanz (Vegeta) i Carles Lladó (Luffy).

Van estar signant pòsters, postals, còmics i altre merchandising del nostre stand i també gravaven àudios personalitzats. Diumenge al matí va venir sol Joan Sanz i la cosa va ser bastant moguda, la veritat. Aquest any he pogut (per fi) demanar-li a David Ramírez que em signés el “Esedé Gete” que vaig comprar a l’any 98. També vaig conèixer a l’Isaac Sánchez (Loulogio) i em va dedicar els Taxus que em vaig portar de casa.

Aquest és el primer saló del Manga en què “Magori Art” munta amb stand propi. Dijous i diumenge van venir Marc Zanni i Carles Lladó (veus en català de Goku i en Luffy) a signar el nostre merchandising i a gravar àudios personalitzats. Ens ha sorprès molt la cua que s’ha format per a les dedicatòries de Marc i Carles.

Es van esgotar tots els A5 a tinta xinesa originals que tenia, i vaig haver de tirar de prints en A4 i A5. Aquest any em porto una figura de Goku ultra instinct i Bardock de 30cm cadascuna. El millor de tot, sens dubte va ser que Carles i Marc em digués que volien repetir l’any vinent. Això si que és acabar el saló amb magnificència.

Primera edició d’aquest petit però gran esdeveniment de cultura asiàtica, muntat a la biblioteca de Can Fabra (Barcelona). Preu SUPER ASSEQUIBLE per als estands d’artistes i un tracte fantàstic per part de l’organització. Sobretot donar-li les gràcies a Rubén Molins per aquesta oportunitat que dóna als artistes de menor talla.

Allà vaig trobar a coneguts com Nacho Fernández i Edu Roca “kawaii Parody”, però també vaig poder conèixer a altres artistes i algun que altre seguidor.

Claríssimament, després d’aquesta experiència, repetiré l’any que ve.

Amb diferència, el millor any per a mi i els membres de WPBC. Aquest any 2016, vam tenir la gran sort de compartir stand amb els actors de doblatge com Marc Zanni (Goku de Bola de Drac) i Carles Lladó (Luffy de One Piece). A l’estand de M’ANIMA L’ANIME, van passar milers de persones.

Demanant autògrafs, dibuixos personalitzats i molts dels assistents interessats en el nou “LES PELIS DEL GOKU vol.5” i el nou còmic fet per mi “SUPER EARL”.

Aquest últim títol estava d’estrena, ja que va sortir de la impremta aquesta mateixa setmana.

Un cop finalitzat el Saló del Manga de Barcelona 2015, ens va sortir l’oportunitat d’exposar els nostres productes al Japan Weekend de Madrid. Vam poder aconseguir un lloc en l’estand de Mysion Tokio, així que vam agafar l’AVE i ens busquem on dormir.

Els 4 (Dac, Xau, Chu i jo) vam passar un cap de setmana bastant distret en l’espai Ifema de Madrid. Molts abraçades gratis, molt nen disfressat però poques vendes. Una experiència més per a aquest grup d’artistes que s’ho tornaran a pensar abans de fer un altre esdeveniment fora de casa.

El 2015 va ser quan em vaig incorporar a l’equip de Water Party Boys (wpbc). A l’estand, teníem a la venda els còmics dels 4 dibuixants que estàvem allà (Dac, Míriam, Tamara i Magori). Al costat de Dac i les germanes Míriam i Tamara, vaig poder conèixer a grans dibuixants com Nacho Fernández i David Ramírez (Dragon Fall).

Aquest mateix any, els actors de doblatge Marc Zanni, Carles Lladó i Joan Sanz (Goku, Luffy i Vegeta, respectivament) van muntar un estand comercial per promocionar el seu llibre “La sèrie de la teva vida”. David (Dac) i jo, els vam proporcionar el merchandising perquè poguessin vendre-ho, de manera que la gent els comprava samarretes i pòsters fets per nosaltres. Un orgull, escolti!